Hoppa till innehåll

Omplacering

Vi hjälper gärna till vid omplacering av er hund!

Endera genom att hunden bor kvar hos ägaren tills nytt hem hittas eller att hunden överlåts i vårt ansvar och ägo och träning i väntan på nytt hem.

Om ni hittar en hund som skulle passa er livssituation maila info@hundkonsulten.fi med beskrivning av vilken hund som intresserar er, vad ni kan erbjuda hunden samt kontaktuppgifter för att få mer information.

Söker hem

Maya

Maya är en privat rescue från Rumänien född:

Maya är IDmärkt och har ägarbevis och pass samt vaccinationer i kraft.

Maya är troligen en korsning eller renrasig rumänsk herdehund utan stamtavla.

Som herdehundar gör larmar Maya gärna vid rörelse i omgivningen och passar därför bäst på landet utan alltför nära grannar. Maya är inte bekväm med barn under skolåldern och vill inte umgås med dem. Skolbarn och vuxna gillar hon men vill hälsa i egen takt utan press eller tvång. Maya funkar bra med andra hundar men kan resursvakta mot dem framförallt när hon har mat eller ben. Inkallningen behöver jobbas på då det tidigare varit ett obehagligt moment för henne men hon svarar bra på träning.

Maya väger idag ca 23kg och har inga kända allergier eller sjukdomar. Hon är steriliserad och även baksporrarna som ställt till besvär för henne blev borttagna.

Laku

Laku är en hane av rasen Lapsk vallhund född 13.09.2018

Han Officiella namn är Volf och han har reg nr FI50052/18

Lakus vaccinationer är i kraft

Laku har en bra grunduppfostran, är social och tillgänglig. Han är träningsglad och samarbetsvillig i träning. Han är inte van med barn under skolåldern och vill inte bo med dem. Han funkar bra med husets egna katter. Han funkar bra med tikar men vill inte bo med annan hanhund.  Han kan bo i lägenhet eller dagtid i hundgård utan problem. Laku gillar att simma och springa bredvid cykel. Laku rör sej gärna lös i skog och mark men är väldigt självständig och kan dra på vilt vid synintryck. Inkallningen behöver jobbas på men funkar bra så länge godis finns i fickan.

väger ca 25kg. Ögonspeglad frisk, knän ok, rygg och armbågar ok, Höfter D/C utan påverkan i dagens läge och det beräknas inte störa hans vardagsliv så länge han hålls lätt och välmusklad. Han har inga kända allergier eller sjukdomar.

Laku kommer även att kastreras innan han överlåts för adoption.

Aska

”Aska” Malinator’s Grgas Gaya 2,5år Malinoistik söker eget hem
Aska är social, öppen ock tillgänglig.
Trygg med olika underlag och ljud. Har väldigt fin inkallning och har en stor will to please.
Lydnadsmässigt behöver man starta om från början.
Hon kan bo med barn och andra hundar. Funkar bra att gå lös på skogspromenad och älskar att simma.
Aska vill bo hos någon som är aktiv hundtränare och redan har erfarenhet av hundträning dvs ingen första hund även om hon inte är ngn problemhund.
Aska säljs med bibehållen leasingrätt för ev framtida avel.

Hittat hem

Omplacerade hundar utom inbördes ordning, bland bilderna fattas ännu hundar vill du bidra med bild på din hund som hittat hem genom oss maila gärna så vi kan lägga till dem bland de andra 🙂